Hoeveel CO2, reistijd en kosten

kan uw organisatie besparen?

Ontdek het met de meest interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Nederland

de Mobiliteitsscan, vertrekpunt van alle mobiliteitsprojecten

Veel werkgevers willen aan de slag met hun mobiliteit en mobiliteitsbeleid, en zoeken nog waar te beginnen. Vaak ‘knelt’ er iets: de parkeerplaats staat overvol, reiskosten zijn te hoog of er ligt een ambitieuze duurzaamheidsambitie. In alle gevallen is het handig om te beginnen met een goede mobiliteitsscan.
Zo’n mobiliteitsscan verschaft waardevolle inzichten in het woon-werkverkeer van uw medewerkers, waarmee u verder aan de slag kunt bij het maken van nieuw mobiliteitsbeleid, het besparen van kosten of het terugdringen van CO2-uitstoot.

mobiliteitsscan

Inzicht

U krijgt inzicht in uw totale woon-werkverkeer, zoals kosten, reismethoden, duurzaamheid en vitaliteit.

Fact based

U legt een basis gebaseerd op nauwkeurige en actuele data. Dus actuele dienstregelingen, accurate routes en file-druk. Want alleen op feiten kun je bouwen.

Inspiratie

Een goede mobiliteitsscan biedt inspiratie en brengt het veranderpotentieel in kaart: Hoeveel kosten zijn er te besparen? Hoe haal je CO2-doelstellingen? En wat is de impact op alle reistijden?

Continu proces

Mobiliteitsbeleid is nooit écht ‘af’; door jaarlijks een mobiliteitsscan te doen, weet u hoe uw resultaten zich tot uw doelstellingen verhouden en waar verbeterkansen liggen. 

MobilityLabel levert mobiliteitsscans met de analysetool MobilityAnalyst. Dit is een online-omgeving die werkgevers faciliteert met het inzichtelijk maken en optimaliseren van mobiliteit. Hiermee zien organisaties waar het woon-werkverkeer valt te verbeteren en welk beleid hier het beste bij past.

Met de MobilityAnalyst-tool kunnen werkgevers objectief en overzichtelijk in kaart brengen wat het effect is van specifieke werkgeversmaatregelen in termen van bijvoorbeeld reiskosten, reistijd, CO2-uitstoot, faciliteiten en vitaliteit. Door te spelen met schuifjes en waarden maakt de gebruiker zelf scenario’s aan en ziet direct de cijfermatige terugkoppeling van de geselecteerde maatregelen op de eigen organisatie, óók bij complexe of ‘gestapelde’ maatregelen. Alle berekeningen worden zeer nauwkeurig uitgevoerd, op basis van concrete woon-werkverplaatsing, het exacte aantal kantoordagen per medewerker, actuele OV-dienstregelingen en reële file-verwachtingen.

Experimenteer met
verschillende soorten maatregelen

En zie direct de impact van de
maatregelen voor uw organisatie

Bekijk de hoofdindicatoren
of ga direct naar één van de
6 tabbladen vol detailviews…

… zoals een overzicht van
potentiële reismethoden
(fiets, auto, OV, fiets+OV)...

…de mogelijke CO2-besparing...

…vitaliteit...

…het aantal benodigde
parkeerplekken...

…of een interactieve kaart
van alle medewerkers
en hoe zij (kunnen) reizen

 • Hoeveel CO2 besparen we als medewerkers die op minder dan 5 fietskilometers afstand wonen, op de fiets naar kantoor zouden komen? Of 6? 8? 10?
 • En wat winnen we aan vitaliteit?
 • Voor welke automobilisten zou het OV een acceptabel alternatief zijn en voor welke niet?
 • Voor hoeveel mensen wordt OV aantrekkelijk als we ook naar de trein-fiets-combinatie kijken?
 • Hoeveel reistijd en kosten besparen we als iedereen die meer dan 30 minuten enkele reis reist, voortaan 1 extra dag zou thuiswerken (onder de voorwaarde dat hij nog steeds 3 dagen op kantoor is)?
 • En hoeveel werkplekken en parkeerplekken hebben we dan nodig?
 • Hoe ziet een rechtvaardige parkeerplekverdeling eruit?
 • En kunnen we het aantal lease-auto’s verminderen?

Het antwoord op deze vragen – en méér – krijgt u met de interactieve mobiliteitsanalyse van MobilityLabel: stel nieuwe maatregelen in en zie direct de impact op úw organisatie.Door de aantrekkelijk gevisualiseerde en begrijpelijke weergave is MobilityAnalyst ook bij uitstek geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld stakeholder-workshops over bijvoorbeeld duurzame mobiliteit of kostenreductie. Ervaar zelf in onze demo het gemak van MobilityAnalyst!

demo offerte

Onze filosofie

Een werkgever die aan de slag wil met mobiliteitsbeleid en -gedrag kan het beste beginnen met een goede mobiliteitsscan. Zonder dat heb je onvoldoende inzicht op het totaalplaatje en het veranderpotentieel van het woon-werkverkeer en is de kans groot dat je aan de verkeerde wieltjes gaat draaien.

Er zijn verschillende aanbieders van mobiliteitsscans. Meestal komt de output ervan in dikke rapporten en statische cijferbrij. MobilityLabel pakt dat graag anders aan: MobilityLabel werkt vanuit de filosofie dat een mobiliteitsscan pas effectief is als een werkgever daarná aan de slag wil en kan gaan met vervolgstappen. Wij geloven dat je stakeholders het beste mobiliseert, niet door ze rapporten te laten lezen of ze er over te vertellen, maar door ze zelf te laten ervaren. Wij stellen HR-medewerkers, leidinggevenden, duurzaamheidsmanagers, OR-leden of andere stakeholders in staat om zélf scenario’s te formuleren en de impact daarvan te ontdekken, zonder dat hier specialistische voorkennis of jargon bij komt kijken.

Wij zetten interactieve software in om droge data tot leven te brengen en helpen de werkgever in het inzichtelijk maken en doorgronden van grote hoeveelheden data en de kansen die er liggen in het verbeteren van het woon-werkverkeer. Fact based en interactief. Zodat u direct aan de slag kan!

Tarieven voor interactieve mobiliteitsscans

0-500 medewerkers

2.000

 • 3 maanden toegang tot MobilityAnalyst
 • gedetailleerd reistijdenoverzicht per medewerker
offerte aanvragen

500-1000 medewerkers

2.250

 • 3 maanden toegang tot MobilityAnalyst
 • gedetailleerd reistijdenoverzicht per medewerker
offerte aanvragen

1000-2000 medewerkers

2.500

 • 3 maanden toegang tot MobilityAnalyst
 • gedetailleerd reistijdenoverzicht per medewerker
offerte aanvragen

Maatwerk

op aanvraag

 • Is uw organisatie groter? Heeft u andere vragen? We bespreken graag uw specifieke situatie en wensen in een vrijblijvend gesprek.
maatwerkofferte

reistijd, kosten en CO2 besparen begint met een interactieve mobiliteitsscan van MobilityLabel